Xtrem

 
DSC_8083.jpg
 
 
 

Xtrem (crosstraining)

Xtrem på Bekkestua er en tøff og effektiv gruppetime, som ikke stiller noen krav eller rytme. Timen utfordrer deg som ønsker å bli pushet gjennom øvelser som krever styrke, bevegelighet og kondisjon i ulike intervaller.

Corsstraining har fått nytt navn! Dette er en “ekstrem” time som vil utfordre deg, og du vil jobbe med høy intensitet i intervaller. Her har du muligheten til å trene hardt og intenst, og virkelig føle deg gjennomtrent etterpå.

Timen er bygget opp av en funksjonell oppvarming hvor du forbereder kroppen på de øvelsene som kommer i hoveddelen. Øvelsene som benyttes her er varierte, tøffe og utfordrende, og settes opp i en serie med øvelser som utføres i ulike intervaller på tid eller repetisjoner. Intervallene kan varieres fra gang til gang, og kan kombineres med ulike øvelser innen styrke og kondisjon. Vi bruker blant annet tredemøller, romaskin og sykkel i kondisjonsdelen, og vektstenger, frivekter, kettlebells, medisinball, battleroap og egen kroppsvekt i styrkedelen. Til sammen utgjør dette en god og effektiv utholdenhetstrening. Dette er fint for deg som ønsker å forbedre kondisjon, og kanskje synes kondisjonstrening på egenhånd er kjedelig. Her får du trene sammen med andre i en gruppe, hvor god musikk og en inspirerende instruktør vil motivere deg til å gjennomføre en økten.

Øvelsene kan varieres ved bruk av store og små muskelgrupper i form av intervaller. Vi kan også bruke flere muskelgrupper sammensatt i en øvelse for å jobbe med utholdenhet.

Øktene er bygget opp med få og korte pauser, for å holde pulsen oppe. Selv om det er en ledet time, er vi opptatt av at du som individuell deltaker kan styre tempo selv. Vi tar hensyn til deltakerne som er med, og tilpasser best mulig etter vondter og plager for at du skal få mest mulig ut av timen.

Timene varierer fra gang til gang, og kan innebære alt fra olympiske løft, eksplosive øvelser og baseøvelser. Timene kan også være kombinert av ulike koordinasjonsøvelser og bruk av kjernemuskulatur.

Timen er for deg som er både nybegynner og viderekommende, og som liker å bli pushet utenfor komfortsonen.