Petr Fujera

Personlig trener

Har du sett idrettsutøvere på TV og tenkt at de får det til å se så lett ut? Eller rett og slett bare tenkt «wow…!»

Det kan ofte virke som at noen er født med et talent, men det viser seg som regel at det er hardt og målrettet arbeid gjennom spesifikk trening som skal til. “Hard work beats talent” Med dette mener vi at alle er født med ulike evner, og at kroppen har et instinkt knyttet til bevegelser, akkurat som dyrene. Når du lærer å krabbe, reise deg, sette deg, gå og løpe, stammer dette fra bevegelser som allerede ligger i ditt DNA. Gjennom oppveksten blir disse bevegelsene manipulert med at vi går med sko og ikke barfot, på asfalt og ikke naturlig underlag, vi har sittestillende arbeid på kontor, og vi bruker PC og mobiltelefoner. Basert på dette viker bevegelsesmønsteret vårt bort fra det som en gang var utgangspunktet for perfekte bevegelser. Kroppen din ble skapt for bevegelse!

Gjennom trening med Petr lærer du å bruke kroppen slik den var ment til. Alt henger sammen, både kropp og sinn, og du vil jobbe med å bruke dette sammen. Når kropp og sinn samhandler, vil du oppleve større forståelse av treningen, fordi hjernen kontrollerer kroppen – og kroppen kontrollerer hjernen.

Får du høye skuldre og stiv nakke i stressende perioder? Har du følt en stivhet og sårhet i muskulaturen som ikke gir slipp? Har du hørt at det blir bedre om du bare kommer deg på trening? Om du ikke helt vet hvordan du gir slipp på stresset, spiller det ingen rolle hvor mange mil du løper, eller hvor tunge vekter du løfter. Det handler om å fokusere, være til stede, og å bevege seg i en naturlig flyt – både med og uten motstand.

Petr tar deg tilbake til kroppens utgangspunkt gjennom pusteteknikk, fokus på å være i nuet, samt kommunikasjon mellom kropp og sinn. Sammen vil dere legge grunnmuren for et bedre liv gjennom optimale bevegelser, og optimal trening, ved bruk av bevegelser som ligger helt naturlig i dine gener.

Dette sier Tove om trening med Petr:

“Min magiske treningsreise med Petr

I 10 år har jeg trent på treningssenter. Jeg har vært med på mange gruppetimer, trent med apparater og tunge manualer. Jeg har også hatt personlig trener noen timer som bestod av samme type trening.

Sensommeren 2017 fikk jeg ny hofte og var borte i 2 mnd. Jeg startet opp igjen med den samme treningen som vanlig, men det var liksom noe som manglet. Redningen var ikke langt unna. Petr hadde begynt som personlig trener, og en dag tok han kontakt med meg og fortalte at han kunne gi meg sterkere kropp, bare med å bruke meg selv som hjelpemiddel. Dette var musikk i mine ører. Jeg fikk en prøvetime som inneholdt alt det jeg ønsket meg.

Petr har vært min personlige trener i et år, og det oppleves for meg som en magisk reise. Alle øktene går ut på å bruke alle musklene i kroppen, fra topp til tå. Petr er nøye på at jeg bruker de rette musklene til de rette øvelsene, og bruker spennende bevegelser for å utfordre meg. Han følger med hele tiden, korrigerer og sørger for at jeg gjør riktig. Det er trygt og godt å trene med Petr. Han utstråler en trygghet, vennlighet og tilstedeværelse som jeg setter stor pris på.

Vi trener både balanse, koordinasjon, bevegelighet og styrke. Balansetrening var noe jeg trengte. Med en stor porsjon tålmodighet ble jeg gjennom alle de gode øvelsene en bedre utgave av meg selv, men jeg skal bli ennå bedre! Petr gir meg troen på at det er mulig, og vi strekker oss lenger. Han bruker morsomme og utfordrende øvelser og hjelpemidler som egen kroppsvekt, tennisball, kosteskaft og manualer.

I tillegg får jeg hjernetrim. Når vi blir eldre, glemmer vi en del. Petr tok det ansvaret også, og har gitt meg øvelser som utfordrer meg. Det går ofte bra, og noen ganger ikke fult så bra, men vi gir oss ikke av den grunn. Jeg har blitt så glad i denne treningen og Petr, for den unike personen han er.” - Tove

Bakgrunn

Petr har 7 års erfaring som trener og coach. Han har vært aktiv basketspiller og idrettsutøver i 20 år. Petr er teknisk trener i Ullern Basket og er hovedtrener for U16 gutter. Han har tidligere jobbet for OSI og for Sandvika Basket. Som personlig trener er han spesialisert innen styrke, kondisjon og bevegelse.


Utdannelse

  • Performance Instructor certificate - Prague (Psychology, Reconditioning, Anatomy)

  • DNS Trainener certification - Prague (Dynamic Neuromuscular Stabilization)

  • Nutrition  Consultant Certificate - Prague (The key to healthy life, Phylosofi of nutrient digestion)

  • Basketball trainer licence - Oslo

  • TRX instructor certificate - Prague

  • Assisted stretching certificate - Prague