Triggerpunkt

 
DSC_8098.jpg
 
 
 

Triggerpunkt

Triggerpunktsmassasje er en rolig gruppetime hvor hensikten er å øke utslag i ledd, få bedre mobilitet og bli fleksibel. I timen bruker vi foam roller og triggerpunktsballer, som gir en positiv effekt på muskler og ledd og bidrar til økt blodsirkulasjon.

Vår sittestillende livsstil påvirker musklene i hofteleddet i stor grad, som for eksempel musklene på fremside lår befinner seg mye i en forkortet posisjon, og tøying av disse vil helt klart være noe de fleste har godt av.

Hvorfor er det viktig med mobilitet i hoften?

Nesten uansett hvilken bevegelse du skal utføre, er hoften involvert. Dersom hoften din ikke er bevegelig nok, vil det oppstå kompensjasjoner enten over eller under hoften. Dette betyr i praksis at de smertene du evt har i rygg eller skuldre kan være forårsaket av en ubalanse i nettopp holften. På samme måte kan manglende mobilitet i hoften føre til kompensasjonsmekanismer som gjør at du får smerter i kneet.

Dette er en time for deg som har en stressende eller aktiv hverdag og ønsker en restitusjonsdag. Eller for deg som har andre «vondter» og plager i kroppen, eller bare føler deg stiv. Du vil kunne hjelpe kroppen med å gi bedre blodsirkulasjon gjennom stretching, ulike mobiltetsøvelser, foam roller og triggerpunktsballer.  

Mobilitet i ulike deler av kroppen er helt sentralt for å ha en velfungerende og funksjonell kropp. Manglende mobilitet i en del av kroppen, vil føre til ubalanse i andre deler av kroppen. Derfor har vi fokus på å bevisstgjøre deg på disse elementene for at du skal få det bedre med deg selv. Vi ser i noen tilfeller at dette kan redusere smertene og plagene.

Timen kan brukes både som oppvarming og restitusjon, og har i tillegg en skadeforebyggende effekt. Den passer for alle, uansett alder, trent eller utrent. Dette er lavterskel og er ment for å øke kroppens potensial og velvære.